כשהגענו לפה, עמית של בעלי לעבודה ליווה אותנו בכל תהליך הקליטה, משרד התחבורה, ביטוח לאומי, בנק וכו'.
אשתו של העמית הייתה בחודשי הריון מתקדמים וכשהיא ילדה רציתי לעזור לה, הרי בעלה עזר לנו כל- כך כשהגענו. לא ידעתי מה מקובל ומה לא. הריי אצלנו, בישראל, זה ממש מערך מלחמתי. כולם נרתמים לעזור לאישה אחרי לידה, כלים, בישולים, כביסות, משמרות שמירה על התינוק שהיולדת תוכל לתפוס תנומה קלה.
תהיתי אם זה בסדר לבשל לה, הרי ההורים של שניהם כל- כך רחוקים מפה ואין לה עזרה. חששתי שאולי זה יתפרש כחוצפה או כניסה לפרטיות, בכל זאת יש הבדל די רציני בין התרבויות.
למזלי, היה לי עם מי להתייעץ. די, היא חברה שהכרתי פה (היום אני כבר קוראת לה האמא האמריקאית שלי), הרמתי לה טלפון ושאלתי אם יש לה דקה ל "quick question". שאלתי אם זה לגיטימי להביא ליולדת אוכל של בית. די אמרה שזה רעיון נהדר, ושאצלם (האמריקאים) נהוג לבשל לבנאדם באבל אבל לא לאישה אחרי לידה.
שלחתי ליולדת הודעה, ולהפתעתי היא ישר הסכימה. אמריקאים הם נורא אבל נורא מנומסים. חששתי שהיא תרגיש לא בנוח עם ההצעה שלי ותסרב.
שמחתי שאני יכולה לעזור. ואיזה מעשה יהודי טוב זה לעזור לאישה אחרי לידה.
נתקפתי בהלה. מה אני אכין? הרי המטבח האמריקאי כל- כך שונה מהמטבח הישראלי. ואז נזכרתי במתכון נהדר שאמא שלי הייתה עושה, כשהיו מתארחים אצלנו ילדים בבית עם "שן מתוקה". המתכון הזה הוא טעים וממש קל להכנה.
את המתכון הזה אני מגישה עם אורז, אבל בגלל שזה לא היה בשבילנו אלא בשביל אמריקאים התאמתי את עצמי אליהם והוספתי תפוח אדמה.
הדפס את המתכון
Serves: 8
Cooking Time: 60 Minutes
3 Comments
Nissan zargari
19 יוני, 2017 at 12:01 pmVery nice
תמר
20 יוני, 2017 at 2:31 pmלא חובבת עוף גדולה {לפחות זה כזה שמגיע על העצם} אבל את כותבת ממש יפה, כיף לקרוא 🙂
שירי
21 יוני, 2017 at 3:44 pmהצבע מהמם! אהבתי את התמונות והסיפור!